Wat kost het en wat wordt vergoed?

counselling wordt vergoed

Ook in 2021 zijn er een groot aantal zorgverzekeraars die counselling en psychosociale hulpverlening vanuit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoeden.
Zorg die betaald wordt vanuit je aanvullend pakket telt niet mee voor het verplichte eigen risico.
Het verplicht eigen risico in 2021 van €385,-, geldt wel voor de kosten die je maakt voor de behandeling van psychische problemen bij je huisarts of GGZ specialist. Het eigen risico is het gedeelte van de zorgkosten die voor eigen rekening komen. Je dient eenmalig €385,- te betalen voor verschillende zorgkosten die onder je basispakket vallen. Resteert er in jouw geval nog eigen risico? Dan dien je het resterende bedrag tot €385,- nog uit eigen zak te betalen. Daarna worden de kosten volledig vergoed.

Bij mij betaal je dat dus niet en je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts terecht. Ik heb geen wachtlijst zoals bij de GGZ vaak wel het geval is.
Ik ben registercounsellor bij de ABvC® . Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit om wildgroei onder counsellors te voorkomen.
Voor je een keuze maakt hoe jij met je problemen aan de slag gaat, bekijk dan even wat wordt vergoed door jou zorgverzekeraar

Als je de knop vergoedingen 2021 klikt, kun je kijken wie wat vergoed.

En hier vind je mijn tarieven:

Tarieven en vergoedingen – Van Gelre Counselling